ondersteunende technologie

Welthuis Kompas

Het kompas wijst mensen met dementie de weg terug naar huis via een pijl. Mensen met dementie kunnen zich zo zelfstandig buiten blijven bewegen.

naam

Wat is het Welthuis Kompas?

Ontredderd, verloren en de weg kwijt.Die gevoelens zijn verleden tijd met het Welthuis Kompas.Een geheugensteuntje waarmee iemand altijd weer de weg naar huis kan vinden.Het Welthuis Kompas is een concept dat is ontwikkeld om navigatieondersteuning te bieden aan mensen met Dit volgt de lijn van denken van ‘ warme technologie‘. De belangrijkste functionaliteit van het kompas: het is een eenvoudig te gebruiken navigatiesysteem met maar één functionaliteit. Het wijst altijd de weg naar huis!

Bij het ontwerpen voor mensen met dementie is het belangrijk om technologie simpel te houden. Dus geen ingewikkelde schermen, verschillende knoppen etc. Het ontwerp van het Welthuis Kompas lijkt zowel esthetisch op een kompas, als door het gebruik van bekende materialen zoals hout en metaal. Deze herinnering aan kompassen of kompasgebruik brengt de functionaliteit op een onbewust niveau over. Dit concept heeft geen interactie nodig en heeft een lage leercurve. De fysieke pijl draagt bij aan deze bruikbaarheid door duidelijk zichtbaar te zijn. Het is simpel: Volg de pijl en vindt zo de weg terug naar huis.

Het homing kompas is ontwikkeld in co-creatie met mensen met dementie, familieleden en mantelzorgers. Via verschillende sessies werden mensen betrokken om feedback te geven en het ontwerpproces naar dit eindresultaat te sturen.

naam

In samenwerking met

Het Welthuis Kompas bestellen?

Prijs notk

Eenvoudig in gebruik
Herkenbaar design: volg de pijl van het kompas om thuis te komen
Grote herkenbaarheid en korte leercurve
Bestel via e-mail
naam