ondersteunende technologIE

Switch voor thuis

Het technologische hulpmiddel Switch biedt de mogelijkheid om de dansante sessies van Switch2move thuis uit te voeren.

naam

De Switch2Move methode

Mensen met lichamelijke of geestelijke beperkingen, door bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson, Dementie, Multiple Sclerose (MS) en andere condities met fysieke and mentale uitdagingen, hebben baat bij lichamelijke activiteiten zoals dans. Daarom is de Switch2Move-methode ontwikkeld. Onderzoek heeft aangetoond dat dit talrijke gedragsmatige- en emotionele voordelen met zich meebrengt. Het draagt bij aan de kwaliteit van leven. Ook zorgt het voor verlichting bij mantelzorgers. Terwijl de één danst, heeft de ander zijn handen vrij (om gezellig mee te doen?). Eén op de knop om te starten.

naam

In samenwerking met

Waarom de Switch?

De meeste dansactiviteiten vinden momenteel fysiek en veelal in een zorgomgeving plaats. Deze activiteiten kunnen echter ook thuis voordeel bieden voor mensen met bijvoorbeeld dementie, familieleden en mantelzorgers.

Het technologische hulpmiddel Switch kan hier uitkomst in bieden. Het biedt de mogelijkheid om de dansante sessies van Switch2move thuis uit te voeren. Dit is een goede oplossing om te blijven bewegen ten tijde van een pandemie of als het door omstandigheden, zoals het voortschrijden van het ziektebeeld, niet mogelijk is om buitenshuis deel te nemen aan live activiteiten.

Maar het kan ook een leuk extraatje zijn voor mensen die buiten onze lessen op locatie gezellig samen willen blijven bewegen.

naam

"Na de oefeningen was Pieter elke keer blij! En dan liep hij ook midden op de dag neuriënd door het huis en bewoog zijn handen net zoals bij de oefeningen."

Inge, partner van Pieter

Pre-order de Switch nu!

Prijs notk

Bewegingsvideo‘s voor thuis in de eigen vertrouwde omgeving
Een gebruiksvriendelijk apparaat voor de bediening
Ogen die gaan stralen
Pre-order via e-mail
naam