Opleiding Voor Professionals

Dansant Coaching voor ouderen

Wil jij oudere mensen op een positieve manier in beweging brengen? Bij 'Dansant Coaching' zet je beweging, muziek en geluid in.

naam

Dansant coaching voor ouderen

Dansant Coaching is een post-bachelor die het fysieke en mentale welbevinden van ouderen die één of meerdere chronische aandoeningen hebben bevordert. Denk aan Parkinson, dementie, Multiple Sclerose (MS) of andere ziektes met fysieke en psychische uitdagingen. Deze post-bachelor reikt jou een specifieke manier van begeleiden aan (de Switch2Move-methode). Je leert deze toepassen op groepen en individuen.

De Switch2move methode, is ontwikkeld door Andrew Greenwood, dans choreograaf en balletmeester en Frank Antonissen, manueel therapeut en onderzoeker. De Switch2Move-methode combineert kennis uit verschillende vakgebieden, zoals dans, fysiotherapie en psychologie. Het programma stelt mensen in staat creatief en betekenisvol te bewegen door interactie met jezelf en de omgeving. Dansant Coaching is gebaseerd op een vorm van cognitieve stimulatietherapie. De belangrijkste elementen hierbij zijn sociale interacties, impliciet leren en bewegen. Samen vormen ze de basis van het ‘Social Implicit Movement Program (SIM)’. Dit SIM-programma is een ervaringsgerichte aanpak. SIM helpt je contact en omgang met je cliënt te verbeteren.

naam

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen met een afgeronde hbo-opleiding (of gelijkwaardig) in de gezondheidszorg, het sociaal domein of het onderwijs. Geen passend HBO-diploma? Je kunt toegelaten worden op basis van een motivatiegesprek.

naam

Het doel van de opleiding

Switch2Move heeft als doel individuen in hun kracht te zetten, een balans tussen lichaam en geest te helpen herstellen en gezondheidsproblemen aan te pakken. Denk hierbij aan fysieke functies, denkvaardigheden, psychologische toestand en sociale relaties.

De belangrijkste pijlers zijn fysiek, psychosociaal, muziek, beweging en welzijn. Onderwerpen als ‘goed ouder worden‘, ‘flow‘, ‘positieve gezondheid‘, ‘dansbewegingsanalyse‘, ‘holistische beweging‘, ‘creatieve oplossingen‘, ‘persoongerichte benadering‘ en ‘muziektools‘ komen aan bod, samen met praktische voorbeelden en persoonlijke ervaringen van deelnemers.

naam

Interesse in een opleiding?

Wil jij oudere mensen op een positieve manier in beweging brengen? Bij 'Dansant Coaching' zet je beweging, muziek en geluid in. Je stimuleert hiermee het fysieke en mentale welbevinden van ouderen die één of meerdere chronische aandoeningen hebben. Denk aan Parkinson, dementie, Multiple Sclerose (MS) of andere ziektes met fysieke en psychische uitdagingen.. Zo help je hen op fysiek, mentaal en sociaal gebied.

  • Startdatum Eindhoven: 14 maart 2024

Voor meer informatie of de mogelijkheid om je in te schrijven:

Bekijk de opleiding bij Fontys
naam

Wetenschappelijk onderbouwde methode

Onderzoek heeft aangetoond hoe belangrijk lichaamsbeweging en met name beweging op muziek is voor het welzijn van de mens. Andrew Greenwood en Frank Antonissen hebben een programma ontwikkeld met een focus op het stimuleren van persoonlijke groei: mentaal, fysiek en sociaal. Switch2Move speelt een significante rol in de gezondheid van het individu en grote groepen. Het biedt ondersteuning voor de gezondheidszorg. Tot stand gekomen door verschillende gerenomeerde partners.

Lees het onderzoek
naam

Samen voor een betere toekomst

Samen met overheidsinstellingen en universiteiten werken wij continu aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met de ziekte van Parkinson, Dementie, Multiple Sclerose (MS) en andere condities met fysieke and mentale uitdagingen.

partnerlogo
partnerlogo
partnerlogo
partnerlogo
partnerlogo
partnerlogo
Switch2move watermerk