Over switch2move

Switch2Move methode

Switch2move wil een beter dagelijks leven creëren voor het fysieke en mentale welbevinden van ouderen die één of meerdere chronische aandoeningen hebben. Denk aan Parkinson, dementie, Multiple Sclerose (MS) of andere ziektes met fysieke en psychische uitdagingen.

naam

Dans en muziek dragen bij aan het welzijn en de kwaliteit van leven van ouderen.

Switch2move wil een beter dagelijks leven creëren voor ouderen en in het bijzonder voor mensen met fysieke en/of mentale beperkingen zoals de ziekte van Parkinson, Dementie, Multiple Sclerose (MS) en andere condities met fysieke and mentale uitdagingen.

Switch2move brengt mensen in beweging, vanuit eigen kracht waardoor sterkten, zwakten en behoeften worden geuit in de beweging. Eigen regie en eigen kracht zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend. We begeleiden mensen daarin met behulp van dans en muziek. De activatieprogramma’s van Switch2move leiden tot fysieke, mentale en sociale verbeteringen.

Mantelzorgers zien ook de effecten voor henzelf; meer plezier en verbinding en minder stress.

De activiteitenprogramma’s van Switch2move zijn gebaseerd op wetenschappelijke studies, die dans en muziek heel doordacht combineren. Effectieve methoden, die we zowel thuis met behulp van technologische hulpmiddelen alsmede live in de praktijk goed toepasbaar zijn.

Aanbod

naam
Voor iedereen

Open lessen

Samen dansen zorgt voor vreugde en verbinding. Creatieve beweging op muziek voor balans, behendigheid, kracht, coördinatie, flexibiliteit en houding. Ervaar wat dans en bewegen kan doen.

Bekijk lesaanbod
naam
Voor Professionals

Opleiding

Maak een bewuste Switch met onze opleiding. Andrew Greenwood en Frank Antonissen hebben een programma ontwikkeld met een focus op het stimuleren van persoonlijke groei: mentaal, fysiek en sociaal. Voor mensen met een fysieke en/of mentale beperking. Breng anderen ook in beweging.

Ontdek onze opleiding
naam
Ondersteunende technologie

Switch voor thuis

In de eigen vertrouwde omgeving, maar toch lekker in beweging. Dat kan met de Switch2Move methode voor thuis. Terwijl de één danst, heeft de ander zijn handen vrij (om gezellig mee te doen?). Druk op de knop om te starten.

Lees meer over Switch
naam
Ondersteunende technologie

Welthuis Kompas

Ontredderd, verloren en de weg kwijt. Die gevoelens zijn verleden tijd met het Welthuis Kompas. Een geheugensteuntje waarmee iemand altijd weer de weg naar huis kan vinden.

Wijs me het Welthuis Kompas

Wetenschappelijk onderbouwde methode

Onderzoek heeft aangetoond hoe belangrijk lichaamsbeweging en met name beweging op muziek is voor het welzijn van de mens. Andrew Greenwood en Frank Antonissen hebben een programma ontwikkeld met een focus op het stimuleren van persoonlijke groei: mentaal, fysiek en sociaal. Switch2Move speelt een significante rol in de gezondheid van het individu en grote groepen. Het biedt ondersteuning voor de gezondheidszorg. Tot stand gekomen door verschillende gerenomeerde partners.

Lees het onderzoek
naam

Samen voor een betere toekomst

Samen met overheidsinstellingen en universiteiten werken wij continu aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met de ziekte van Parkinson, Dementie, Multiple Sclerose (MS) en andere condities met fysieke and mentale uitdagingen.

partnerlogo
partnerlogo
partnerlogo
partnerlogo
partnerlogo
partnerlogo
Switch2move watermerk