SWITCH2MOVE

Opleiding Practitioner
 

Opleiding Switch2Move Practitioner

Wil jij als danser, dansdocent en choreograaf jouw beroepspraktijk uitbreiden? Wil je de gezondheid van mensen versterken door dans en eraan bijdragen dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven functioneren?

Switch2Move biedt vanaf februari 2019 een opleiding aan die je schoolt tot gecertificeerd Switch2Move Practitioner

De opleiding biedt een uitgebalanceerde mix aan theorie, dans- en bewegingslessen en praktijkervaring met de doelgroep(en) zelf. De inhoud van de opleiding sluit aan bij jouw eigen praktijksituaties, zodat je direct met je nieuwe kennis aan de slag kunt. Naast de lesstof krijg je toegang tot het Switch2Move e-connect forum en kun je gebruik maken van marketingmateriaal. Je werkt met collega dansdocenten/makers/choreografen met eenzelfde ambitie. 

Tijdens deze lessen bieden wij persoonlijke observaties, coaching en feedback met als doelstelling om in een eigen stijl een passende toon te vinden waarop je deze doelgroep het beste kan benaderen.

Een mooie kans om te werken aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling!

  • De opleiding wordt gegeven in de periode 9 februari t/m juni 2019.
  • De opleiding omvat 6 dagen verdeeld over 3 weekenden, gevolgd door 5 ‘practional sessions’.
  • Vervolgens ga je gedurende 2 maanden 8 tot 10 lessen geven (maatwerk per student) in de praktijk.
  • Er wordt gewerkt op 5 verschillende praktijklocaties.
  • Samen met een collega uit je cursus word je ingedeeld op 1 praktijklocatie waar je je lessen geeft.
  • De cursus kent maximaal 10 deelnemers.
  • Deelname aan de volledige cursus kost 600 euro.
  • Voor meer informatie richt je je tot Andrew Greenwood: CONTACT

Over Andrew Greenwood

Andrew Greenwood heeft zich als internationaal Balletmeester jaren ingezet om het fysieke en mentale welzijn van professionele dansers te ondersteunen. Zo begeleidde hij balletdansers bij letselpreventie en revalidatie. Enkele jaren geleden kreeg een goede vriend van Andrew op jonge leeftijd Parkinson.

Speciaal voor hem ontwikkelde Andrew persoonlijke oefeningen. Hij zag zijn fysieke vooruitgang, maar ontdekte ook dat hij emotioneel steun haalde uit de dansoefeningen. Zo ontdekte Andrew dat de danswereld niet alleen de zorg nodig had, maar dat de zorg ook dans nodig heeft. Inmiddels heeft Andrew zijn methodiek verder ontwikkeld en zet hij zich in voor diverse groepen met een verstandelijke en/of fysieke beperking.

Het is zijn missie door middel van dans het welzijn van mensen te verhogen, doordat dans lichaam en geest weer in balans brengt.

Over Switch2Move

Over Switch2Move

Dans en ‘creative wellness’ hebben een groot potentieel om een bijdrage te leveren aan integrale, persoonsgerichte, gezondheids- en sociale zorg. Dansen geeft kwetsbare mensen niet alleen hulpmiddelen om met hun aandoening om te gaan en alledaagse uitdagingen creatief op te lossen, het vertraagt ook de ontwikkeling van de ziekte. Daarnaast is dans een sociale activiteit en wérkelijk contact maken heeft een positieve invloed op het emotionele welzijn.

De Switch2Move methode omvat een inclusief bewegingsprogramma om de gezondheid en het algemeen welbevinden te vergroten bij mensen die te kampen hebben met Parkinson, MS, artritis, hersenbeschadiging en andere chronische fysieke en/of mentale aandoeningen. De methode heeft als basis dat elk mens het potentieel om een gezond en zinvol leven te lijden kan verkennen en realiseren.

Pin It on Pinterest