When:
November 9, 2019 @ 10:00 am – 4:15 pm
2019-11-09T10:00:00+01:00
2019-11-09T16:15:00+01:00
Where:
De Dreef
Schooneggendreef 27
3562 GG Utrecht
VML -   Congres 2019 - Move to the next level! @ De Dreef

Het thema van het congres van VMLNederland is ‘Move to the next level’.

De bewegingsdocent heeft een belangrijke rol waar het gaat om het in beweging houden van “onze senioren”. Het is een prachtig veld om in te werken en dat veld biedt vele kansen! Echter wordt er heel veel gevraagd van de docent anno 2019 en men zal continu in zichzelf moeten investeren om bij te blijven waar het gaat om de meest actuele vakkennis, de taal te blijven spreken van de ouderen, maar ook om het vak in the picture te houden. VML biedt middels het programma een diversiteit aan onderwerpen die inspiratie en motivatie zullen geven om te blijven groeien in het vak. Alles met dat ene mooie doel: vakkundige docenten, die met veel plezier en passie ouderen in beweging houden.

Het programma

In het plenaire gedeelte geeft Andrew Greenwood een energizer. Wij zijn er trots op dat Andrew dit seizoen onze partner wil zijn. Later op de dag in zijn workshop laat hij jullie kennis maken met zijn inspirerende methodiek.

Vervolgens zal Bruno Bruins (minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) een bijdrage leveren. Aan de hand van verschillende stellingen zal Mieke Regelink (voorzitter VML) jullie én de minister zijn mening vragen omtrent een aantal knelpunten van ons vak.

Na het plenaire gedeelte kun je deelnemen aan twee van de in totaal vier workshops. Workshops 1 en 2 zijn praktische workshops in de sporthal en workshops 2 en 3 zijn presentaties die interactief ingestoken worden, waarbij ruimte voor vragen en discussie wordt geboden.

De onderwerpen die tijdens de workshops uitgebreid aan de orde komen zijn: • Workshop 1 ‘ECO Coachen gericht op ouderen’ door het ECO Coach Team. • Workshop 2 Switch2 move door Andrew Greenwood Switch2move is a prevention method that – by stimulating the imagination of the participants through dance, language and music – prevents movement and coordination problems, ensures social activation of vulnerable elderly people and their caregivers and contributes to the formation of a network around the elderly. • Workshop 3 De kracht van non-verbale communicatie door Afke van de Wouw, Psycholoog, WOUW Performance Coaching • Workshop 4 ‘Voorbij motivatie: een brede kijk op gedragsveranderingstechnieken ter ondersteuning van beweegprogramma’s’ door Stefan Elbers, Hogeschool Utrecht, Onderzoeker Lectoraat leefstijl en gezondheid

Het programma wordt afgesloten door een spetterend optreden van de Sportieve vuilnismannen! Stil blijven staan is geen optie…..

Deelnemersbijdragen

De kosten om deel te nemen aan het congres bedragen:

• € 65 (exclusief BTW, inclusief lunch, koffie/thee en borrel) voor leden van de VML

• € 85 (exclusief BTW, inclusief lunch, koffie/thee en borrel) voor niet leden van de VML

De betaling van het congres geschiedt middels IDEAL.

Annulering:

Indien je onverhoopt verhinderd bent deel te nemen kan iemand anders te allen tijde jouw plaats bij het congres innemen. Bij annulering tussen vier en twee weken voor de start van het congres betaal je € 25,00 annuleringskosten. Bij
annulering binnen twee weken voor de start van het congres wordt de volledige deelnameprijs in rekening gebracht. Plaatsvervanging en annulering dienen schriftelijk te gebeuren