Sep
20
Fri
Dance workshop Andrew Greenwood – Wereld Alzheimer dag @ Auditorium Rijksmuseum Amsterdam
Sep 20 @ 10:30 am – 11:00 am

Van 16 tot en met 20 september staat Amsterdam Zuid in het teken van De week van Dementie. Stadsdeel Zuid wil op deze manier extra aandacht vragen voor dementie. Daarnaast is het een moment voor mensen met dementie en hun mantelzorgers om even te ontspannen.
In aanloop naar Wereld Alzheimer Dag vinden deze week diverse activiteiten plaats. Stadsdeel Zuid viert Wereld Alzheimer Dag op vrijdag 20 september 2019 in het Rijksmuseum. Wij nodigen u van harte uit om deze dag samen met ons te vieren, met een programma gericht op bewegen en creativiteit. Aansluitend krijgt u een lunch aangeboden, plus een rondleiding in het museum.

Programma | Wereld Alzheimer Dag 20 september – Rijksmuseum

10.00 – 10.10 Opening door Godfried Barnasconi, voorzitter Raad van Bestuur Cordaan

10.10 – 10.30 Presentatie van een deskundige over kunst en cultuur voor ouderen

10.30 – 11.00 Dance workshop Andrew Greenwood (switch2move.com)

11.00 – 11.30 Pauze 11.30 – 11.45 Lezing over Rembrandt

11.45 – 12.00 Slotwoord door Flora Breemer, bestuurder Stadsdeel Zuid

12.00 – 13.00 Lunch, Meet & Greet met Rembrandt

13.00 – 14.00 Rondleidingen in het Rijksmuseum

 

Organisatie Gemeente Amsterdam, Cordaan en Cisco

Oct
4
Fri
LESSEN IN BEST VANAF 08 MAART @ Buurthuis Kadans
Oct 4 @ 11:00 am – 12:15 pm

Samen bewegen op muziek Switch2Move

     

Switch2Move: Samen bewegen op muziek In Buurthuis Kadans

In buurthuis Kadans in Best kunnen mensen vanaf 8 maart wekelijks op vrijdagmorgen van 11.00 tot 12.15 uur samen bewegen op muziek, waarbij gebruikt wordt gemaakt van de Switch2Move methode. De lessen worden gegeven door een professionele dansdocent , Andrew Greenwood .

De lessen zijn speciaal bedoeld voor mensen met Reuma, Multiple Sclerose, Parkinson, mensen met een vorm van ( beginnende) dementie of cognitieve problemen, Niet Aangeboren Hersenletsel ( NAH) etc.

De wekelijkse activiteit op vrijdagmorgen in Kadans is gericht op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van de deelnemers. Door het bewegen op muziek ervaart men op een positieve manier dat de kwaliteit van leven én de spierkracht wordt verbeterd. Het draagt bij aan het fysieke, geestelijke en sociale welzijn, mede doordat men samen met anderen beweegt op een ontspannen manier. De lessen zijn ook geschikt om samen met uw naaste te volgen.

Aanmelden kan via email: Infopunt@wbo.nl of telefonisch van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur: 0499 770110.

De kosten zijn laag gehouden: een strippenkaart van 10 lessen ( inclusief 1 consumptie per les) kost slechts 50 euro .

Oct
8
Tue
Training Dans en Kunst van het bewegen met Studie Arena
Oct 8 @ 9:30 am
Training Dans en Kunst van het bewegen met Studie Arena

Creatief bewegen om mensen fysiek, mentaal en sociaal te versterken.

Van heel dichtbij maakte internationaal balletmeester Andrew Greenwood mee wat dansen kan betekenen voor mensen met een ziekte of beperking. Toen een goede vriend de ziekte van Parkinson kreeg, ontwikkelde Andrew speciaal voor hem persoonlijke dansoefeningen. Hij zag zijn fysieke vooruitgang, maar ontdekte ook dat zijn vriend emotioneel steun haalde uit dansen.

Inmiddels heeft Andrew zijn methodiek verder ontwikkeld en zet hij zich ook in voor mensen met een verstandelijke beperking, MS en dementie.

 

Datum
dinsdag 8 oktober 2019
Locatie
Stayokay Soest
Bosstraat 16
Soest
Routebeschrijving

 

Training Dans en kunst van het bewegen – StudieArena

 

Nov
1
Fri
@ Probebühne der Volksoper Wien
Nov 1 @ 4:00 pm – Nov 3 @ 5:00 pm
 @ Probebühne der Volksoper Wien

Professional development training in Vienna

Dance as medicine (tools and methods)

Registration now open!

 

Switch2Move 3 day course in Austria hosted at Vienna Opera House

1, 2 & 3 November 2019

 

 “Change is possible through movement”

Dates:

1st November 16:00 – 20:00

2nd November 9:30 – 17:00
3rd November 9:30 – 17:00
This in depth course will deliver an understanding of how to lead safe, effective and enjoyable dance and movement sessions for adults with physical and mental decline because of a chronicle disorder (Parkinson’s, Multiple Sclerosis, Rheumatoid arthritis, Dementia) or aging.

The course is suitable for teachers, dancers and dance students, health care workers, occupational therapists and activity coordinators. (The workshop is based on creative movement, musical applications and positive psychology)

Course fees: 180 euro plus 6% vat (includes registration and certification)
Contact: communitymanager@switch2move.comfor an application form.

The course is divided into three complete intensive study days.

Tutorial support will also be available.

 

At the conclusion of the course, students will be able to:

 • Demonstrate the basic practical requirements for running a S2M session
 • Apply relevant anatomical and physiological information – both general and with specific reference to ageing
 • Understand some of the psychological effects of ageing and have positive strategies for dealing with these.
 • Demonstrate the ability to structure a comprehensive session.
 • Define the physical imperatives – flexibility, dexterity, strength and cardiovascular fitness – and be able to use various safe and effective approaches to achieving them
 • Use various paths to creativity in people with special needs dancing
 • Use with confidence different choreographic approaches
 • Use appropriate music for dance sessions
 • Identify the different broad categories older people fall into – active elderly, people with age-related conditions, people with dementia etc. – and be able to demonstrate appropriate strategies for them
 • Apply different teaching and learning strategies

 

 

Course fees: 180 euro plus 6% vat (includes registration, certification and reading material)
Contact: communitymanager@switch2move.com for an application form and extra information

 

The deadline for applications is 15  October 2019.

 

 

Nov
9
Sat
VML – Congres 2019 – Move to the next level! @ De Dreef
Nov 9 @ 10:00 am – 4:15 pm
VML -  Congres 2019 - Move to the next level! @ De Dreef

Het thema van het congres van VMLNederland is ‘Move to the next level’.

De bewegingsdocent heeft een belangrijke rol waar het gaat om het in beweging houden van “onze senioren”. Het is een prachtig veld om in te werken en dat veld biedt vele kansen! Echter wordt er heel veel gevraagd van de docent anno 2019 en men zal continu in zichzelf moeten investeren om bij te blijven waar het gaat om de meest actuele vakkennis, de taal te blijven spreken van de ouderen, maar ook om het vak in the picture te houden. VML biedt middels het programma een diversiteit aan onderwerpen die inspiratie en motivatie zullen geven om te blijven groeien in het vak. Alles met dat ene mooie doel: vakkundige docenten, die met veel plezier en passie ouderen in beweging houden.

Het programma

In het plenaire gedeelte geeft Andrew Greenwood een energizer. Wij zijn er trots op dat Andrew dit seizoen onze partner wil zijn. Later op de dag in zijn workshop laat hij jullie kennis maken met zijn inspirerende methodiek.

Vervolgens zal Bruno Bruins (minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) een bijdrage leveren. Aan de hand van verschillende stellingen zal Mieke Regelink (voorzitter VML) jullie én de minister zijn mening vragen omtrent een aantal knelpunten van ons vak.

Na het plenaire gedeelte kun je deelnemen aan twee van de in totaal vier workshops. Workshops 1 en 2 zijn praktische workshops in de sporthal en workshops 2 en 3 zijn presentaties die interactief ingestoken worden, waarbij ruimte voor vragen en discussie wordt geboden.

De onderwerpen die tijdens de workshops uitgebreid aan de orde komen zijn: • Workshop 1 ‘ECO Coachen gericht op ouderen’ door het ECO Coach Team. • Workshop 2 Switch2 move door Andrew Greenwood Switch2move is a prevention method that – by stimulating the imagination of the participants through dance, language and music – prevents movement and coordination problems, ensures social activation of vulnerable elderly people and their caregivers and contributes to the formation of a network around the elderly. • Workshop 3 De kracht van non-verbale communicatie door Afke van de Wouw, Psycholoog, WOUW Performance Coaching • Workshop 4 ‘Voorbij motivatie: een brede kijk op gedragsveranderingstechnieken ter ondersteuning van beweegprogramma’s’ door Stefan Elbers, Hogeschool Utrecht, Onderzoeker Lectoraat leefstijl en gezondheid

Het programma wordt afgesloten door een spetterend optreden van de Sportieve vuilnismannen! Stil blijven staan is geen optie…..

Deelnemersbijdragen

De kosten om deel te nemen aan het congres bedragen:

• € 65 (exclusief BTW, inclusief lunch, koffie/thee en borrel) voor leden van de VML

• € 85 (exclusief BTW, inclusief lunch, koffie/thee en borrel) voor niet leden van de VML

De betaling van het congres geschiedt middels IDEAL.

Annulering:

Indien je onverhoopt verhinderd bent deel te nemen kan iemand anders te allen tijde jouw plaats bij het congres innemen. Bij annulering tussen vier en twee weken voor de start van het congres betaal je € 25,00 annuleringskosten. Bij
annulering binnen twee weken voor de start van het congres wordt de volledige deelnameprijs in rekening gebracht. Plaatsvervanging en annulering dienen schriftelijk te gebeuren

Dec
13
Fri
LESSEN IN BEST VANAF 08 MAART @ Buurthuis Kadans
Dec 13 @ 11:00 am – 12:15 pm

Samen bewegen op muziek Switch2Move

     

Switch2Move: Samen bewegen op muziek In Buurthuis Kadans

In buurthuis Kadans in Best kunnen mensen vanaf 8 maart wekelijks op vrijdagmorgen van 11.00 tot 12.15 uur samen bewegen op muziek, waarbij gebruikt wordt gemaakt van de Switch2Move methode. De lessen worden gegeven door een professionele dansdocent , Andrew Greenwood .

De lessen zijn speciaal bedoeld voor mensen met Reuma, Multiple Sclerose, Parkinson, mensen met een vorm van ( beginnende) dementie of cognitieve problemen, Niet Aangeboren Hersenletsel ( NAH) etc.

De wekelijkse activiteit op vrijdagmorgen in Kadans is gericht op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van de deelnemers. Door het bewegen op muziek ervaart men op een positieve manier dat de kwaliteit van leven én de spierkracht wordt verbeterd. Het draagt bij aan het fysieke, geestelijke en sociale welzijn, mede doordat men samen met anderen beweegt op een ontspannen manier. De lessen zijn ook geschikt om samen met uw naaste te volgen.

Aanmelden kan via email: Infopunt@wbo.nl of telefonisch van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur: 0499 770110.

De kosten zijn laag gehouden: een strippenkaart van 10 lessen ( inclusief 1 consumptie per les) kost slechts 50 euro .

Feb
21
Fri
LESSEN IN BEST VANAF 08 MAART @ Buurthuis Kadans
Feb 21 @ 11:00 am – 12:15 pm

Samen bewegen op muziek Switch2Move

     

Switch2Move: Samen bewegen op muziek In Buurthuis Kadans

In buurthuis Kadans in Best kunnen mensen vanaf 8 maart wekelijks op vrijdagmorgen van 11.00 tot 12.15 uur samen bewegen op muziek, waarbij gebruikt wordt gemaakt van de Switch2Move methode. De lessen worden gegeven door een professionele dansdocent , Andrew Greenwood .

De lessen zijn speciaal bedoeld voor mensen met Reuma, Multiple Sclerose, Parkinson, mensen met een vorm van ( beginnende) dementie of cognitieve problemen, Niet Aangeboren Hersenletsel ( NAH) etc.

De wekelijkse activiteit op vrijdagmorgen in Kadans is gericht op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van de deelnemers. Door het bewegen op muziek ervaart men op een positieve manier dat de kwaliteit van leven én de spierkracht wordt verbeterd. Het draagt bij aan het fysieke, geestelijke en sociale welzijn, mede doordat men samen met anderen beweegt op een ontspannen manier. De lessen zijn ook geschikt om samen met uw naaste te volgen.

Aanmelden kan via email: Infopunt@wbo.nl of telefonisch van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur: 0499 770110.

De kosten zijn laag gehouden: een strippenkaart van 10 lessen ( inclusief 1 consumptie per les) kost slechts 50 euro .

May
1
Fri
LESSEN IN BEST VANAF 08 MAART @ Buurthuis Kadans
May 1 @ 11:00 am – 12:15 pm

Samen bewegen op muziek Switch2Move

     

Switch2Move: Samen bewegen op muziek In Buurthuis Kadans

In buurthuis Kadans in Best kunnen mensen vanaf 8 maart wekelijks op vrijdagmorgen van 11.00 tot 12.15 uur samen bewegen op muziek, waarbij gebruikt wordt gemaakt van de Switch2Move methode. De lessen worden gegeven door een professionele dansdocent , Andrew Greenwood .

De lessen zijn speciaal bedoeld voor mensen met Reuma, Multiple Sclerose, Parkinson, mensen met een vorm van ( beginnende) dementie of cognitieve problemen, Niet Aangeboren Hersenletsel ( NAH) etc.

De wekelijkse activiteit op vrijdagmorgen in Kadans is gericht op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van de deelnemers. Door het bewegen op muziek ervaart men op een positieve manier dat de kwaliteit van leven én de spierkracht wordt verbeterd. Het draagt bij aan het fysieke, geestelijke en sociale welzijn, mede doordat men samen met anderen beweegt op een ontspannen manier. De lessen zijn ook geschikt om samen met uw naaste te volgen.

Aanmelden kan via email: Infopunt@wbo.nl of telefonisch van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur: 0499 770110.

De kosten zijn laag gehouden: een strippenkaart van 10 lessen ( inclusief 1 consumptie per les) kost slechts 50 euro .

Jul
10
Fri
LESSEN IN BEST VANAF 08 MAART @ Buurthuis Kadans
Jul 10 @ 11:00 am – 12:15 pm

Samen bewegen op muziek Switch2Move

     

Switch2Move: Samen bewegen op muziek In Buurthuis Kadans

In buurthuis Kadans in Best kunnen mensen vanaf 8 maart wekelijks op vrijdagmorgen van 11.00 tot 12.15 uur samen bewegen op muziek, waarbij gebruikt wordt gemaakt van de Switch2Move methode. De lessen worden gegeven door een professionele dansdocent , Andrew Greenwood .

De lessen zijn speciaal bedoeld voor mensen met Reuma, Multiple Sclerose, Parkinson, mensen met een vorm van ( beginnende) dementie of cognitieve problemen, Niet Aangeboren Hersenletsel ( NAH) etc.

De wekelijkse activiteit op vrijdagmorgen in Kadans is gericht op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van de deelnemers. Door het bewegen op muziek ervaart men op een positieve manier dat de kwaliteit van leven én de spierkracht wordt verbeterd. Het draagt bij aan het fysieke, geestelijke en sociale welzijn, mede doordat men samen met anderen beweegt op een ontspannen manier. De lessen zijn ook geschikt om samen met uw naaste te volgen.

Aanmelden kan via email: Infopunt@wbo.nl of telefonisch van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur: 0499 770110.

De kosten zijn laag gehouden: een strippenkaart van 10 lessen ( inclusief 1 consumptie per les) kost slechts 50 euro .

Sep
18
Fri
LESSEN IN BEST VANAF 08 MAART @ Buurthuis Kadans
Sep 18 @ 11:00 am – 12:15 pm

Samen bewegen op muziek Switch2Move

     

Switch2Move: Samen bewegen op muziek In Buurthuis Kadans

In buurthuis Kadans in Best kunnen mensen vanaf 8 maart wekelijks op vrijdagmorgen van 11.00 tot 12.15 uur samen bewegen op muziek, waarbij gebruikt wordt gemaakt van de Switch2Move methode. De lessen worden gegeven door een professionele dansdocent , Andrew Greenwood .

De lessen zijn speciaal bedoeld voor mensen met Reuma, Multiple Sclerose, Parkinson, mensen met een vorm van ( beginnende) dementie of cognitieve problemen, Niet Aangeboren Hersenletsel ( NAH) etc.

De wekelijkse activiteit op vrijdagmorgen in Kadans is gericht op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van de deelnemers. Door het bewegen op muziek ervaart men op een positieve manier dat de kwaliteit van leven én de spierkracht wordt verbeterd. Het draagt bij aan het fysieke, geestelijke en sociale welzijn, mede doordat men samen met anderen beweegt op een ontspannen manier. De lessen zijn ook geschikt om samen met uw naaste te volgen.

Aanmelden kan via email: Infopunt@wbo.nl of telefonisch van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur: 0499 770110.

De kosten zijn laag gehouden: een strippenkaart van 10 lessen ( inclusief 1 consumptie per les) kost slechts 50 euro .